“Heel nuttig om even goed met je neus op de feiten te worden gedrukt. Ik heb hierdoor meer vertrouwen in toekomstige mediacontacten.”

Mediatraining bij open inschrijving

Wij geven ook mediatrainingen bij open inschrijving. Je kunt dan tegen een aantrekkelijk tarief (€ 595* incl.btw) deelnemen aan een groepstraining van een dag en traint met cursisten uit andere vakgebieden. De groepen zijn niet groter dan zes personen. Deze workshop is bijvoorbeeld geschikt voor degene die zelf wil investeren in een mediatraining – bijvoorbeeld ter voorbereiding op een baan als woordvoerder. Voordeel van groepstraining is dat je leert van anderen. Nadeel is dat je minder persoonlijke aandacht krijgt dan in een op maat gemaakte mediatraining.

Maandelijks

De mediatrainingen bij open inschrijving worden maandelijks gegeven in onze trainingsruimte en tv-studio in Amsterdam. In 2018 zijn de resterende trainingen op 22 februari, 29 maart, 25 april, 25 mei, 29 juni, 13 juli, 7 september, 26 oktober en 30 november . De start is om 09:00 en de mediatraining eindigt om 16:00. Je kunt een plaats reserveren via email of bel direct met  (020 428 5805)

Inhoud van de mediatraining

In deze mediatraining wordt vooral praktisch geoefend in het geven van interviews. De vraaggesprekken worden opgenomen op video, teruggekeken en geanalyseerd. Je krijgt zo inzicht in je eigen actiepunten voor mediaoptreden. In de oefeninterviews leer je onder meer regie te nemen met een simpele methode. Ook leer je hoe een effectieve mediaboodschap in elkaar zit.

Uiteraard kijken we ook naar persoonlijke presentatie en non-verbale communicatie. De interviews in de mediatraining bootsen journalistieke interviews na en zijn zo realistisch mogelijk. Je draagt zelf de onderwerpen aan waarover je wilt worden geïnterviewd. Elke interviewvorm kan worden getraind – radio, tv, telefonisch, kritisch of juist informatief. Ook mediaoptreden tijdens crisissituaties kan worden behandeld – bijvoorbeeld een live interview in een nieuwsuitzending.

(*prijs is inclusief BTW, consumpties en lunch)

Informatie aanvragen

7 + 2 =

Interview voor tv. Topshot van verslaggeefster in gesprek met geïnterviewde.

Oefensessie mediatraining. Live mediaoptreden op locatie. Woordvoerster geeft een interview via een live-verbinding. Cameraman controleert het beeld.

Oefensessie mediatraining. Live mediaoptreden op locatie. Woordvoerder geeft een interview via een live-verbinding.

Training crisiscommunicatie. TV-verslaggever ondervraagt woordvoerder op locatie in de Rotterdamse haven.