"Ik heb ontzettend veel geleerd in deze workshop. Fijn dat we zoveel konden oefenen, waardoor je minder “angst” krijgt voor de camera. Ik durf nu met veel meer zelfvertrouwen de media te woord te staan!"

Angelique van der Marel – Communicatieadviseur Rondom Wonen

Mediatraining bij open inschrijving

Wij geven een paar keer per maand mediatraining bij open inschrijving. Een workshop van een dag waarin je kennis maakt met de belangrijkste vaardigheden voor succesvol mediaoptreden. De groep is niet groter dan vier personen. De zakelijke prijs € 795 (ex btw). Als je dit zelf bekostigt (privé) dan is de prijs € 795 inclusief btw. Deze workshop is een prima instaptraining en zeer geschikt als je zelf wilt investeren in mediatraining. Voordeel van de workshop is ook dat je leert van anderen. Maar belangrijker is natuurlijk dat je vooral zelf veel kunt oefenen. Deze mediatraining is praktisch opgezet en geeft je de vaardigheden om je eigen mediaoptreden tot een succes te maken.

Wanneer zijn de workshops?

De mediatrainingen bij open inschrijving worden gegeven in onze trainingsruimte en tv-studio in Amsterdam en worden gegeven op de volgende data:  4 juli; 6 en 18 september; 9 en 23 oktober; 7, 20 en 28 november. Elke workshop start om 09:30 en eindigt om 16:00. Je kunt een plaats reserveren via email, het formulier hieronder of bel ons op: 020 428 5805.

Inhoud van de mediatraining

In deze mediatraining wordt vooral praktisch geoefend in het geven van interviews. De vraaggesprekken worden opgenomen op video, teruggekeken en geanalyseerd. Je krijgt zo inzicht in je eigen actiepunten voor mediaoptreden. In de oefeninterviews leer je onder meer regie te nemen met een simpele methode. Ook leer je hoe een effectieve mediaboodschap in elkaar zit.

Realistische interviews

Uiteraard kijken we ook naar persoonlijke presentatie en non-verbale communicatie. De interviews in de mediatraining bootsen journalistieke interviews na en zijn zo realistisch mogelijk. Je draagt zelf de onderwerpen aan waarover je wilt worden geïnterviewd. Elke interviewvorm kan worden getraind – radio, tv, telefonisch, kritisch of juist informatief. Ook mediaoptreden tijdens crisissituaties kan worden behandeld – bijvoorbeeld een live interview in een nieuwsuitzending.

Neem contact op via email

Oefensessie mediatraining. Live mediaoptreden op locatie. Woordvoerster geeft een interview via een live-verbinding. Cameraman controleert het beeld.

Oefensessie mediatraining. Live mediaoptreden op locatie. Woordvoerder geeft een interview via een live-verbinding.

Training crisiscommunicatie. TV-verslaggever ondervraagt woordvoerder op locatie in de Rotterdamse haven.