“Heel nuttig om even goed met je neus op de feiten te worden gedrukt. Ik heb hierdoor meer vertrouwen in toekomstige mediacontacten.”

Medialessen

Onze training is praktisch van opzet. Goed mediaoptreden leer je door te doen, niet door er over te praten. En dus wordt er – naast de theorie – veel tijd ingeruimd voor het oefenen van interviews. De trainers kruipen daarvoor in de huid van de journalist en geven u het gevoel van een echt mediaoptreden. Er wordt getraind op verschillende interviewvormen: confronterend en informatief; telefonisch, face to face of live op tv via een satellietverbinding. Alle mediatypen passeren daarbij de revue. Elk interview analyseren wij op inhoud en presentatie. In onze medialessen leert u zo uw sterke en zwakke punten kennen en wordt u zich bewust waar u aan moet werken. Tijdens de training krijgt u tevens meer inzicht in het functioneren van de media en de werkwijze van journalisten. Uit ons archief tonen we videobeelden van goed en slecht mediaoptreden.  Elke mediatraining wordt op maat gemaakt en ingericht naar de wens van de opdrachtgever. Zo zijn onze medialessen afgestemd op uw doelstelling.

Wat neemt u mee

Aan het eind van onze training heeft u een andere kijk op mediaoptreden. U weet hoe u zich moet voorbereiden en hoe u regie neemt. U kent de basisregels voor een succesvol optreden. Kortom de medialessen zijn geleerd en u kunt met meer zelfvertrouwen journalisten te woord staan.